tema günü: güneydoğu mutfağı

bugün klasik 14 çeşit tabildot seçmeli, beyaz önlüklü aşçılı yemekhanemiz, bakır kaplar, yöresel kıyafetli aşçılar, 20den fazla çeşit ve ikram edilen çiğköftelerle günü açtı. senenin ilk teması olarak güneydoğuyu seçmişler. ben tercihimi yuvalama çorbası, ağzı yumuk, haydari ve *olaz düğümü 4lüsünden yana kullandım. ağzı yumuk'ta bana hitap eden herşey vardı, kızartılmış katı hamur içinde bol cevizli kıyma...
bu değişimi destekliyor ve yeni tematik günleri dörtgözle bekliyorum...

2 yorum:

Unknown | 30 Aralık 2009 23:13

Yuvalama'ya çorba denirse Antepliler alınır. Çorba degildir, başlı başına bir yemeketir...
Yapılması çok emeklidir, vakit ister...

Görkem PAÇACI | 24 Ocak 2010 23:30

j'adore sabancı. ace!