Kaptan'ın Yeri

Boğaz'ın en ışıksız, en uzak, en ıssız köşesi; Karadeniz'e açılan noktada, bir köy. Köyün ucunda bir cami, caminin yanında bir Fener, Fener'in dibinde Kaptan'ın Yeri.
Salaş balıkçının vücut bulmuş hali, balıklar günlük, artık ne tuttuysalar, lüfer mesela 1 tane kalmış, yanına son 4 uskumrudan takviye yapabilirsin, 3-5 de çinekop var keyfe göre. Salataydı lakerdaydı ayrı ama balık köftesi başka, balığı komple değerlendirmek için yapılmış değil, yağsız, Tekirdağ köftesi gibi bir balık köftesi.

Güneş battıktan sonra da yıldızlar izlenir ama masaya güneş batmadan oturmak lazım. Köyün adıyla ilişkili renk kirliliği yaratan brandamsı var bir tatsız konu, diğer müşterilerle müştereken katlayıp kaldırabilirsiniz, biz öyle yaptık.
Boğazın her köşesinde başka şey dinlenebilir: Ortaköy'de taşan müzik, Bebek'te trafik, Sarıyer'de balıkçılar vs... Burada ise sessizlik. Bir de yandaki camiden gelen ezan, ki bu postun adı 5 vakitte 5 mekan olabilirdi ama olaki bi okuyan varsa ah etmesin diye akşam vaktiyle yetiniyorum.
Gidin görün, ama herkese anlatmayın; anlatmayın ki trend olmasın bize kalsın.

2 yorum:

Trofolo | 26 Temmuz 2011 22:17

Yaz buraya sonra trend olmasın de :) Böyle böyle yayılır. Ben de blogun farkına yeni mi vardım ne :) Mekani merak ettim.

Adsız | 4 Eylül 2011 02:52

Mekan fotoğrafları Yazıların okunabilirliği...

mükemmel bir blog...