zeytinyağlı taze bamya

annemle tesadüfen çıktığımız pazar alışverişinde gördüğüm ve beğendiğim hemen herşeyden yarımşar kilo aldım denemek için, ve ilk olarak taze bamyayı pişirdim.

1/2 kg taze bamya
1 limon
1 çk. şeker
1 çb. zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
sirke
tuz

temizlenmiş bamyaları sirkeli suda bekletip, pişirmeden önce bir taşım limon kabuklu suda kaynatmak işin püf noktaları, gerisi zaten bildiğiniz gibi :)

2 yorum:

sinem | 27 Temmuz 2009 00:03

canım benim

ne kadar mes'udum bilemezsin :) live to eat'in yanında (1) görmek readerda, süper oldu bu akşam..

hem bu bir nevi iyiye de işaret değil mi? tema değiştirmekle filan da uğraşılmış, bir "çaba" sözkonusu :)

seviyorum seni çok ;)

Görkem PAÇACI | 24 Ocak 2010 23:34

zeytinyağının yarısını pişerken, yarısını da piştikten sonra soğurken koyarsan daha bi leziz olur.

sinem çok doğru söylemiş yeni tema leziz.