zeytinyağlı taze bamya
annemle tesadüfen çıktığımız pazar alışverişinde gördüğüm ve beğendiğim hemen herşeyden yarımşar kilo aldım denemek için, ve ilk olarak taze bamyayı pişirdim.1/2 kg taze bamya
1 limon
1 çk. şeker
1 çb. zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
sirke
tuz
temizlenmiş bamyaları sirkeli suda bekletip, pişirmeden önce bir taşım limon kabuklu suda kaynatmak işin püf noktaları, gerisi zaten bildiğiniz gibi :)
2 yorum:
canım benim
ne kadar mes'udum bilemezsin :) live to eat'in yanında (1) görmek readerda, süper oldu bu akşam..
hem bu bir nevi iyiye de işaret değil mi? tema değiştirmekle filan da uğraşılmış, bir "çaba" sözkonusu :)
seviyorum seni çok ;)
zeytinyağının yarısını pişerken, yarısını da piştikten sonra soğurken koyarsan daha bi leziz olur.
sinem çok doğru söylemiş yeni tema leziz.
Yorum Gönder